Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Besök från Kina

WesternturridningPosted by Helena Tue, April 28, 2015 08:37:16

Förra veckan hade vi ett trevligt besök från Kina på en turridning. Liping Liu och Shimian Zhang med deras dotter Jianwei Zhang som pratade perfekt svenska och som jag tror studerade här. Hennes trevliga föräldrar var här på besök och då passade man på att komma till oss för en härlig turridning!

De var mycket glada och nöjda med våra snälla hästar och såklart den fina naturen!  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post64

Sol & Värme

WesternturridningPosted by Helena Wed, April 22, 2015 21:57:30

Idag hade vi ett glatt gäng på 6 personer som hade bokat turridning på eftermiddagen. De hade tur med vädret kan man lugnt påstå. Strålande solsken hela dagen och en skön värme som till och med fick mig att ta av både jackan och mössan!

Johan stod för både genomgång och ridturen och jag fick stanna hemma och pyssla i trädgården!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post62

Sommaren börjar ta slut

WesternturridningPosted by Helena Thu, August 21, 2014 12:07:59

Nu är det lika bra att inse att sommaren ännu en gång har passerat oss.... Det här var vår femte sommar på Oak Wood Ranch i Ekskogen.

Tiden har gått så otroligt fort. Det känns som att det bara var igår som jag och Johan packade flyttlasset och styrde vår väg ut mot Vallentuna och livet på landet.

Vi hinner alltmer sällan åka in till stan och till vår lägenhet där. Den liksom ekar lite tom när man väl kommer dit. Alla prylar och saker finns här i vårt hus på gården.

Den här sommaren har varit jättefin och den har bjudit på så många fina stunder ihop med hästarna. Det här var första sommaren hos oss för många av våra hästar som är tämligen nya. Kingstone som vi köpte i aug förra året, Georgia, Manne, Frecklese, Billy, Sam och Dolly. Alla har de nu gått sin första sommar på ranchen. Och det har de gjort med bästa möjliga betyg! Vilka fina turridningar och lektioner vi har haft utan bekymmer eller besvär.

Hästarna har skött sig strålande och jag känner mig alltid så avkopplad och lugn när jag är ute och rider med folk. Även om det är totala nybörjare så är jag superlugn och säker på att hästarna kommer att uppföra sig. Det är en väldigt härlig känsla att känna ett sådant förtroende för sina hästar.

Tidigare när vi hade islandhästar i verksamheten kände jag inte så. Det är faktiskt sant men en del av de islandshästar vi haft hos oss har varit lite småknasiga och busiga på sina sätt. Quarterhästarna fungerar så mycket bättre både på ridlektioner och på turridningar.

En rolig sak den här sommaren är att min första häst Frankie Pride varit hemma. Han hade varit ute på foder i vintras och kom hem igen lagom till sommaren. Gammelgubben som nu är 21 år har gått på bete hela sommaren och följt med ut på en del turridningar. Det har fungerat jättebra och han är ju en klippa!

I början på september åker han till sitt nya hem hos sin medryttare Ylva Jägne som har ordnat med stallplats här i Vallentuna. Det glädjer mig oerhört att han får det så fint sina sista år. Ylva har varit hans medryttare i all dessa 5 år vi varit här så det kunde verkligen inte ha blivit bättre!!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post39

Besök från Japan

WesternturridningPosted by Helena Fri, April 18, 2014 21:10:54

I tisdags hade vi ett trevligt gäng på turridning. Det var mamma Lilie Bogerud (bosatt här i Ekskogen) och hennes dotter Anna som numera är gift med en man från Japan. Paret som träffats i Thailand gifte sig sedan i Japan och är numera bosatta på ön Ishigaki som ligger nästan nere vid Taiwan

Här ser vi Lilie, Anna och Masashi (Toyo) Toyoshima som njöt av ridturen i det fina soliga vårvädret!

Jag gillar den här typen av historier för jag blir glad och imponerad över människor som vågar göra stora förändringar i sitt liv.
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post17