Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Bilder Clinics

ClinicsPosted by Helena Thu, November 19, 2015 12:28:31

Här delar jag med mig av några bilder från höstens clinics för Moréno Söderlund!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post66

Clinic för Moréno Söderlund

ClinicsPosted by Helena Thu, November 19, 2015 12:23:48

Vi har hunnit med två clinics denna höst för vår tränare Moréno Söderlund. Den i oktober kunde vi njuta i det fina höstvädret som överaskade oss detta år. Den andra gick av stapeln förra veckan och då hade kylan och regnet börjat dra sig över Stockholmsområdet men vi hyrde ridhuset på Nibble Gård och kröp in där. Som vanligt så har hästar, deltagare och tränare slött sig jättebra och det ÄR verkligen roligt att se vilka fina framsteg som sker.

Denna vecka har många av mina lektionselever kommenterat att deras lektionshäst känts "extra" bra. Så några dagars intensivt tränande med jämna mellanrum ger verkligen resultat. Nu ser jag verkligen fram emot fortsättningen!

Vintern kommer såklart innebära lite färre clinics för vår del så jag har bestämt mig för att försöka ta del av all information som trots allt finns på nätet. Jag har tidigare lagt i princip noll tid på att söka information på nätet då tid för detta inte har funnits. Nu då jag sedan en dryg vecka spenderat många timmar inomhus om dagarna då jag drabbats av en envis förkylning har jag funnit den tiden!

Självklart behöver man kunna "sålla" på ett korrekt sätt och avgöra vilken information som är vettig och vilken som inte är det, men det är också en del av arbetet och utvecklingen. Att ifrågasätta!

En person som jag redan fastnat för är Richard Winters. Det finns många bra articklar på nätet som han har skrivit och även en hel del bra filmer! Ett tips för er som är intresserade av westernridning och Horsemanship!  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post65

Ropingkurs 5-7 Maj

ClinicsPosted by Helena Wed, April 01, 2015 22:43:48

Nu är det dags för vårens höjdpunkt! Ropingclinic för Moréno Söderlund. Vi kör en tredagars clinic 5-7 Maj. Alltid på vardagar bara för att göra det så komplicerat som möjligt att vara med!

Nej men ärligt talat så gör vi så för att inte gå miste om helgen då vi är fullbokade!! Dessutom så har dagis öppet på vardagar och inte på helger!

Det är en lyx man kan unna sig som egenföretagare. Kallas inte onsdag för "lillördag"?

Det finns ännu platser kvar att boka men det börjar bli fullt och vi har endast en häst kvar som man kan hyra om man inte har med sig egen häst!

Vi hoppas på sol och värme! Det kommer garanterat bli väldigt lärorikt och roligt!

Tyvärr har jag ont i höger arm fortfarande efter en operation jag gjorde i februari så jag får se hur det blir med kastandet för min del. Får lägga mer krut på andra övningar! Det ska också bli roligt att köra vidare med Rocket!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post56

Roping kurs För Tommy Arvidsson

ClinicsPosted by Helena Mon, February 23, 2015 14:25:33

Förra söndagen var Johan och Manne (Show me the manny) iväg på Roping kurs för Tommy Arvidsson. Trots att paret inte tränat på hela vintern så skötte de sig bra. Nu kommer vi såklart att börja träna igen så fort den värsta vintern är förbi.

Lasso är definitivt ngt som vi uppskattar att hålla på med när det är varmt, torrt och solen skiner!

När vi bor i Italien om några år, kommer vi att kasta mycket lasso, det känner jag på mig!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post53

Roping Clinic med Moréno Söderlund

ClinicsPosted by Helena Mon, July 28, 2014 19:43:27

Förra helgen hade vi åter igen nöjet att gästas en hel helg av Moréno Söderlund och hans duktiga "Sidekick" Emanuel Fröjdegård.

Det blev en fullspäckad helg med Roping, Cutting, Ridlektioner och trevliga middagar och pratstunder. Som alltid så bjuder Moréno och Emanuel på sig själva till 100 % och vi kom verkligen vidare i träningen tillsammans med våra hästar.

Hästarna visade som alltid ett enormt lugn, coola till tusen inför alla nya uppgifter de ställs inför.

Johan tränade på Show Me The Manny och Helena tränade såklart på Georgia!

Vädret var fint och helgen blev superlyckad! Vi ser redan fram emot nästa Roping Clinic med Moréno i Oktober!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post38

Roping Dag 2

ClinicsPosted by Helena Tue, May 13, 2014 20:41:18

Nu har jag äntligen hunnit vila upp mig litegrann efter vår suveräna helg tillsammans med Moreno Söderlund och Emanuel Fröjdegård. Det var Roping och även lite Cutting som stod på programmet.

Vi hann även med Rocket vår snart 2 år gamla painthingst. Moreno kom så långt med honom att idag kunde jag utan problem för första gången sitta upp på honom själv! Vilken lyckodag!

Våra hästar tog till sig lassoträningen väl och vi avslutade dagen i söndags med att kasta från hästen i skritt efter låtsaskalven. Vi prövade även trav och galopp efter kalven men utan att kasta. Vi fortsatte nöta själva tekniken som är riktigt svår. Vi hade aldrig prövat på Roping tidigare så jag är väldigt nöjd över hur långt vi kom på två dagar! Tack vara våra duktiga tränare och våra fina hästar! Vi blev alla väldigt taggade och det hjälpte såklart också till....

Vi hade superroligt och har redan bestämt att vi ska boka Moreno minst två ggr till detta år!

Stort tack verkligen till Moreno & Emanuel och till alla som var med och gjorde den här helgen så lyckad!!

Vill ni läsa mer om Moreno besök hans hemsida www.morenohorses.se eller kika in på hans facebook sida Moreno Horses.

För mer bilder från denna helg hänvisar jag till Oak Wood Ranch facebooksida och för filmer till Oak Wood Ranch kanal på You Tube. Jag kommer att ladda upp nya filmer vart efter då min tid är något begränsad just nu.  • Comments(1)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post28

Ropingclinic Dag 1

ClinicsPosted by Helena Sat, May 10, 2014 18:31:32

Idag har vi haft en jätterolig och mycket givande dag tillsammans med Moréno och hans assistent Emanuel.

Vi började dagen med att lära oss tekniken i att kasta lasso, vilket var svårt, riktigt svårt men jätteroligt. Sedan övergick vi till att vänja hästarna vid låtsaskalvarna, repet och att göra övningar på marken.

Vi fick sedan träna hästarna på att rida efter en låtsaskalv som drogs efter fyrhjulingen. Det tyckte alla hästarna var riktigt roligt. Det märktes hur taggade de blev och det blev även vi ryttare!

När den värsta regnskuren kom tränade vi på att binda ihop en kalv inne på logen (en låtsaskalv såklart). Rolig grej att få testa på kanske inget jag kommer att någonsin göra på riktigt i mitt liv, men vem vet?

Vi avslutade dagen med att låta Moréno träna 2 åringen Rocket en stund för att sedan för första gången sitta upp på honom. Barbacka i repgrimma och det gick hur bra som helst. Rocket stod lugnt och stilla hela tiden och såg jättenöjd ut!

Sedan fick även Moréno chansen att rida Dualfannyfrecklese en stund och träna honom på cuttingmaskinen. Det tyckte Frecklese var roligt och det märktes att han kände igen det även om det var länge sedan han gjorde det.

En riktigt bra dag trots dåligt väder! Nu ska vi ha fest! Imorgon fortsätter vi....
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post27

Ropingclinic

ClinicsPosted by Helena Fri, May 09, 2014 20:11:05

Ikväll anlände så Moréno och Emanuel och är nu i full färd med att rigga upp cuttingmaskinen och "kossor" på ridbanan. Steken är i ugnen och ölen på kylning!

Nu ska vi ha en riktigt rolig och inspirerande och lärorik helg då vi förhoppningsvis ska lära oss att kasta lite lasso!

För Rockets del kommer det också att hända saker...

Varmt välkomna ni som önskar att komma som åskådare under helgen!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post26
Next »