Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Lucky Rider på besök idag!

Anki GeorgakisPosted by Helena Wed, April 16, 2014 22:32:20

Idag fick vi fint besök av Natalie Lindholm från westerntidningen Lucky Rider. Hon var här för att skriva ett reportage om Anki. Det känns jätteroligt att hon uppmärksammas och får chansen att berätta om sin syn på westernridning och sin träningsfilosofi. Först fick Georgia vara med på fotografering och sedan red Anki sin Snappy Kakkie en god stund och det blev garanterat fina bilder!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post13

Anki ny tränare på Oak Wood Ranch

Anki GeorgakisPosted by Helena Thu, April 10, 2014 12:07:37

Våren 2011 var jag gravid med lilla Dante och började träna för Anki Georgakis i maj månad. Jag var då i vecka 20 skulle jag tro. Jag hade lite panik eftersom jag äntligen hittat en tränare som jag tyckte var riktigt bra. Jag ville hinna rida så mycket som möjligt för henne innan mitt barnafödande som var beräknat till slutet av november.

Jag blev tilldelad Ankis fina quartersto och välmeriterade tävlingshäst Snappy Kakkie och på henne red jag och Dante hela sommaren och hösten. I slutet av oktober insåg jag att det var bäst att ta en paus. Det tog nästan en timme att åka från ranchen till hennes dåvarande stall i Märsta och jag klarade mig inte utan att kissa så länge!!

Nu tre år senare så har Anki och hennes två fina hästar precis flyttat till oss och Anki kommer att vara verksam som ridinstruktör och jobba med att vidareutbilda våra hästar och oss!

Vi är superglada över detta och jag spår en lysande framtid för Oak Wood Ranch!

Här ser vi Anki och Snappy! Fotograf: Mira Nyberg
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post1