Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Nya utomhus saloonen

RanchenPosted by Helena Wed, April 22, 2015 22:09:13

I morse fick vi fin hjälp av grannen Nicklas med att köra ner en ordentlig mängd sand till gården. Vi har rensat i utrymmet mellan vedförådet och sadelkammaren där vi även har ett tak uppsatt så nu har vi gjort iordning som en liten utomhus "saloon" där vi kan sitta och fika, grilla, äta m.m. även om det regnar!

Jag slet som en galning tills jag var tvungen att inse att jag inte orkade mer... jag bad Johan hjälpa mig.

En del arbete kvarstår men jag blev ändå nöjd över vad man kan åstadkomma på några timmar om man inte är rädd för att hugga i..... Johan kämpade på bra med krattan måste jag säga!

Sand är tungt! Bära och stapla ved likaså....
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post63

Semesterplaner

RanchenPosted by Helena Tue, March 31, 2015 20:16:13

Vi startade Oak Wood Ranch i slutet av 2009! Vi är nu inne på vårt sjätte år här ute i Vallentuna. Tiden går fort! Varje dag är hektisk och våra arbetstimmar är långt utöver det normala. Vi arbetar från 8 till 22 mer eller mindre 365 dagar om året! Vi åker på en semester varje år, alltid till sol, värme och pool!

På semestern vill Johan helst inte se några hästar (eller djur.. över huvudtaget), han vill inte behöva anstränga sig, inte behöva tänka eller på något sätt utsättas för någon påfrestning. Sova, äta, sola, bada... that´s it!

Jag känner likadant även om jag inte har ngt emot att rida eller träffa lite lokala hästar och hästfolk. Jag tränar också gärna och brukar inleda varje semesterdag med att springa 1-2 timmar! Ja det är sant, jag springer länge oftast i 35-40 graders värme! Det bekommer mig inte, jag är ju superwoman! Sedan efter det vill jag bara äta, sola, bada och unna mig ett glas vin eller flera!

Vi är inga partyprissar på semestern utan vid 22-23 har vi oftast släckt och somnat, dödströtta! Tråkiga med andra ord! Och så har vi barn med oss, vi får sällan ragg vid poolen, vi får nöja oss med varandra!

Vi är nu på väg att planera årets semester som troligtvis blir i maj/juni istället för i aug/sep som förra året. Vi bryr oss inte så mycket om var vi hamnar, bara det finns pool, sol, mat, värme och vin!

Förra året var vi på Kreta och vi gillade ön väldigt mycket. Jag har inget emot att åka dit igen, då vet jag ju hur mina springrutter ser ut! Det var dessutom väldigt varmt 39 grader i princip varje dag och inte ett moln! Dessutom lyckades vi få uppleva en ganska ordentlig jordbävning som skakade om sängen ordentligt mitt i natten. Jag minns att det första jag tänkte på var "Shit mina parfymflaskor på bordet!!"

Hästarna kommer stanna kvar hemma men även de njuta av semester inför sommaren som brukar vara en väldigt intensiv period för oss!  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post55

Nya tag!

RanchenPosted by Helena Mon, March 30, 2015 22:21:29

Okej... det var så länge sedan jag skrev något på bloggen att jag tre gånger i rad gjorde fel när jag skulle logga in!!

Allvarligt talat så ska jag från och med idag se till att skriva varje dag bara som straff!!

Fast så menar jag inte eftersom jag älskar att skriva och dela med mig av mina upplevelser. Det är tiden det brister på!

Idag har varit en regnig och trist dag men vi har haft två turridningar, en privatlektion och ridskolan på kvällen så det har varit full aktivitet. Vi och våra kunder uppskattar de oljerockar som har inhandlats för just regniga dagar. Sadlarna och tyglarna skulle behöva smörjas ikväll men nu är kl. 22:15 och it ain´t gonna happen!!!!

Johan lägger fortfarande barnen dvs. han sover!

En sak som glädjer mig är att vi senaste veckorna haft tid att sätta igång Rocket igen som varit stående en tid i hagen medan han hade ett sår. Han fyller ju 3 i sommar och tanken är att börja utbilda honom snart i lugn och ro. Vi vill även ha med honom i skogen på turer då och då så att han lär sig vad den biten går ut på. Han har varit så lugn och fin ända från start så det känns som att han är en naturtalang redan. Han växer sig ståtligare och ståtligare för var dag. Skulle tro att han är runt 150 cm i mkh nu. Jag hoppas att han blir stor! Minst 162 cm!!!

Idag gick han åter igen som turledarhäst!  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post54