Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Romeos första ridlektion

Romeo & DantePosted by Helena Mon, February 23, 2015 14:08:22

I helgen var det så dags för min son Romeos första riktiga ridlektion. Han har ju självklart ridit regelbundet sedan han var några veckor gammal men jag har medvetet väntat med att börja undervisa honom. All ridning hittills har bara varit rolig och kravlös. Han har inte heller visat något enormt intresse för hästarna och ridningen och då har jag valt att inte pusha på det.

Han fick en ponny i april förra året. Vi köpte då henne som fyraåring och ej inriden. Jag har lagt hela året som har gått på att träna henne både i skogen och på ridbanan och hon börjar kännas riktigt bra nu. Hon är lugn, trygg, snäll och lite lat men med mig på ryggen så lyssnar hon jättebra och känns riktigt fin i ridningen. Mitt mål är att utbilda henne till en ganska lättriden ponny så att många barn kan ha glädje av henne. Hon tränas enligt de western/dressyr principer vi rider de stora hästarna och det fungerar jättebra!

Lektionen gick över förväntan. Alla inblandade höll humöret uppe och lektionen som endast varade i 15-20 min gav alla mersmak. Romeo vill nu rida lektion ofta säger han och Dolly var så otroligt snäll mot honom och han kunde till och med rida en kort stund själv på henne utan att hon stannade eller gick mot utgången!

Jag ser fram emot nästa tillfälle!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post52

Romeo & Dolly

Romeo & DantePosted by Helena Sun, May 18, 2014 19:30:13

Idag är en stor dag i mitt liv! Romeo satt upp på sin ponny Dolly för första gången och red sin "typ" första lilla ridlektion. Dolly skötte sig super och lilla Romeo tyckte att det var riktigt roligt. Han fick öva sig på att styra lite försiktigt och sedan försökte mamma lära honom eftergift och sedan fick han känna på hur det kändes när hästen backade!

Mycket lyckat!

Den här helgen har Dolly gått två barnturer och dessutom en lektion med mig på ryggen och en med Romeo. Hon har verkligen visat att hon är den ponny vi hade hoppats på!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post30

Å så grillkväll!

Romeo & DantePosted by Helena Mon, April 21, 2014 22:14:50

En underbar påskhelg och jättefin dag avslutades med en härlig grillkväll. Jag hann precis till bordet i lagom tid för att hinna äta innan solen gick ner. Stort tack till Amanda Karlsson som red ut med vuxengruppen och gjorde detta möjligt!

Tack Johan för den fina maten och dukningen. Romeo & Dante har busat och lekt hela denna fina helg! Det var två smutsgrisar som fick hoppa ner i badet efter middagen!

Nu natti natti!!!!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post21

Carina tränar Dolly

Romeo & DantePosted by Helena Mon, April 14, 2014 21:28:41

Mina underbara små änglar Romeo och Dante har fått sin första egna ponny, en korsning fullblod/halvblod/arab/knabstrup och shettis!

Dolly som hon kallas är 4 år och ca: 125 cm i mkh. Hon är riden av barn men inte utbildad alls.

Nu är det upp till mig och min kära vän Carina att rida igång henne då vi är de enda som ligger under eller på prick 50 kg!

I söndags så red Carina henne för första gången en stund på ridbanan och det gick jättebra. Lilla Dante var med och såg till att allt gick korrekt till.... han är mycket mån om sin ponny!!

Nu gäller det att tänka på vikten! Jag sitter just nu med en delikatess bricka bestående av italienska oliver, prosciutto, ostar och kex..... hmmm stackars Dolly!

Får be Anki köra extra hårt med mig på lektionen imorgon....
  • Comments(1)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post8