Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Nya tag!

RanchenPosted by Helena Mon, March 30, 2015 22:21:29

Okej... det var så länge sedan jag skrev något på bloggen att jag tre gånger i rad gjorde fel när jag skulle logga in!!

Allvarligt talat så ska jag från och med idag se till att skriva varje dag bara som straff!!

Fast så menar jag inte eftersom jag älskar att skriva och dela med mig av mina upplevelser. Det är tiden det brister på!

Idag har varit en regnig och trist dag men vi har haft två turridningar, en privatlektion och ridskolan på kvällen så det har varit full aktivitet. Vi och våra kunder uppskattar de oljerockar som har inhandlats för just regniga dagar. Sadlarna och tyglarna skulle behöva smörjas ikväll men nu är kl. 22:15 och it ain´t gonna happen!!!!

Johan lägger fortfarande barnen dvs. han sover!

En sak som glädjer mig är att vi senaste veckorna haft tid att sätta igång Rocket igen som varit stående en tid i hagen medan han hade ett sår. Han fyller ju 3 i sommar och tanken är att börja utbilda honom snart i lugn och ro. Vi vill även ha med honom i skogen på turer då och då så att han lär sig vad den biten går ut på. Han har varit så lugn och fin ända från start så det känns som att han är en naturtalang redan. Han växer sig ståtligare och ståtligare för var dag. Skulle tro att han är runt 150 cm i mkh nu. Jag hoppas att han blir stor! Minst 162 cm!!!

Idag gick han åter igen som turledarhäst!  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post54