Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Lastträning Frecklese

TävlingarPosted by Helena Wed, April 08, 2015 09:09:07

I snart 1,5 års tid har vi tränat i lugn och ro jag och Frecklese och målet är såklart att han ska komma ut på lite tävlingar. När jag fick honom var han riden men inte särskilt utbildad. Vi fick börja om helt med honom trots att han då var 6 år! Planen denna vår är att han ska få följa med till WRU:s apriltävling och vara med i Trail klass D för att få se sig omkring och sakta men säkert vänja sig helt enkelt.

Planen höll på att gå i stöpet kan jag säga då vi upptäckte häromdagen att Frecklese totalt vägrade att gå in i släpet. Jag blev lite förvånad då jag lastat honom tidigare helt utan problem. Han är hästen som bara kliver på liksom!

I två dagar försökte vi utan framgång. Hon total vägrade och var ganska rädd när han var halvägs inne så vi ville inte pressa honom för hårt.

Det här fick ju mitt humör att dala lite kan man lugnt påstå.

Igår vände det som tur är. I lugn och ro fortsatte vi jag, Johan och Madde och efter en kvart gick han på, dock fort ut igen, men för varje gång klev han på finare och lugnare och stannade kvar där inne längre och längre stunder.

Där nöjde vi oss och kommer fortsätta imorgon!

Nu ska vi till ridhuset och träna lite....
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post59