Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

WRU Trail träning

TrailPosted by Helena Wed, April 15, 2015 21:20:31

Förra helgen kom vi i alla fall iväg som planerat med både Georgia och Frecklese. Lastträningen har gett resultat, han kliver nu på direkt utan problem, han har dock fortfarande bråttom ut, men det jobbar vi vidare på!

Träningen i Denans ridhus gick väldigt bra med Georgia men Frecklese blev märkbart stressad över situationen och miljön. Många hästar, trailhinder överallt och ett stort ridhus! Det var lite tråkigt, men han lugnade ner sig och vi avslutade riktigt bra. Här kommer det behövas en del tid och tålamod känner jag för att få honom att känna sig lugn och kunna arbeta korrekt.

Hemma är ju Frecklese nästan löjligt lugn och samlad i alla lägen. Det förvånade mig att ridhusmiljön stressade honom så mycket. Jag är glad för lastträningen dock och som sagt det får ta den tid det tar!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post60