Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Clinic för Moréno Söderlund

ClinicsPosted by Helena Thu, November 19, 2015 12:23:48

Vi har hunnit med två clinics denna höst för vår tränare Moréno Söderlund. Den i oktober kunde vi njuta i det fina höstvädret som överaskade oss detta år. Den andra gick av stapeln förra veckan och då hade kylan och regnet börjat dra sig över Stockholmsområdet men vi hyrde ridhuset på Nibble Gård och kröp in där. Som vanligt så har hästar, deltagare och tränare slött sig jättebra och det ÄR verkligen roligt att se vilka fina framsteg som sker.

Denna vecka har många av mina lektionselever kommenterat att deras lektionshäst känts "extra" bra. Så några dagars intensivt tränande med jämna mellanrum ger verkligen resultat. Nu ser jag verkligen fram emot fortsättningen!

Vintern kommer såklart innebära lite färre clinics för vår del så jag har bestämt mig för att försöka ta del av all information som trots allt finns på nätet. Jag har tidigare lagt i princip noll tid på att söka information på nätet då tid för detta inte har funnits. Nu då jag sedan en dryg vecka spenderat många timmar inomhus om dagarna då jag drabbats av en envis förkylning har jag funnit den tiden!

Självklart behöver man kunna "sålla" på ett korrekt sätt och avgöra vilken information som är vettig och vilken som inte är det, men det är också en del av arbetet och utvecklingen. Att ifrågasätta!

En person som jag redan fastnat för är Richard Winters. Det finns många bra articklar på nätet som han har skrivit och även en hel del bra filmer! Ett tips för er som är intresserade av westernridning och Horsemanship!  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post65