Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Oak Wood Ranch flyttar till Italien

Drömmen om ItalienPosted by Helena Mon, February 20, 2017 12:43:44

Kära läsare!

Det är nu 8 år sedan vi startade Oak Wood Ranch och började rida ut med kunder i Westernsadlar här i Vallentuna. Mycket har hänt på dessa år och vi har jobbat på otroligt hårt jag och Johan och hästarna. Ridskolan har växt till att ha ett 30 tal elever på veckobasis och varje vecka har vi även tagit emot ett 10-20 tal privatlektionselever!

Vi har alla dessa år haft ett tydligt mål och det är att tillsammans med hästarna och barnen flytta till Italien!

De senaste två åren har vi varit på många visningar där och letat efter vår gård. Sådana saker tar såklart tid och vi tittade först mycket i Umbrien och även i Toscana. Tillslut hittade vi dock en gård som vi föll för direkt och vi var vansinnigt överens om att "It´s now or never".

Vi har väntat på det här ögonblicket länge. Vi vill härmed offentliggöra att vi lägger ner vår fina verksamhet i Vallentuna i början på April 2017 och flyttar med våra hästar och familjen till Italien!

Gården ligger i regionen Emilia Romagna som gränsar till Toscana och som ligger i nordöstra Italien. Vår lilla by heter Toano och den ligger i utkanten av bergskedjan Appeninerna. Omgiven av ett grönt, bördigt och kulligt landskap fullt av vacker utsikt och ett mycket behagligt klimat.
Utsikten från trädgården.
Huset på ca. 310 kvm som är ett trevåningshus med restaurang.


Kända städer inom ca. 2 timmars avstånd är Milano, Venedig, Genova och Florens. Det känns som att vi har lyckats pricka mitt i Italiens hjärta.

Inom en timmes avstånd finns den kända staden Bologna som är känd för att ha världens äldsta universitet och Italiens bästa kök! På 30 min avstånd finns den charmiga staden Modena mycket känd för Ferrarimuseet!

Vi kommer att i första hand erbjuda ridresor. En semester där man erbjuds ett fint boende på en Italiensk lantgård, bra mat och vin och ridning på våra fina hästar. Med möjlighet såklart att ge sig ut på egen hand eller ihop med oss för att upptäcka vad regionen och omgivningarna har att erbjuda.

Vi hoppas även på att kunna fortsätta erbjuda bra lektionsridning i Western.

För alla våra bloggläsare vill vi nu erbjuda 20% rabatt på alla våra ridresor under 2017. Uppge rabattkod: OWRBLOGG2017.

Dela gärna detta inlägg med dina vänner, rabatten gäller såklart då även dem!


Här är länken till vår nya hemsida: www.oakwoodranch.itVi kör vidare som vanligt verksamheten i Vallentuna fram tills vi flyttar. Sista helgen man kan boka turridning och lektioner blir alltså den 1-2 april och det kommer garanterat att bli något lite extra speciellt då det är sista helgen för oss och hästarna i Sverige. Vi kommer bjuda på tårta, saft, fika och bubbel för de som vill ha och ha något av en glädjefull avskedsfest!

Missa inte detta!

Kram Helena & Johan med familj och hästar!  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post70