Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Flytten från Vallentuna till Italien

Drömmen om ItalienPosted by Helena Mon, May 22, 2017 11:25:52
Vi har nu varit i Italien sedan den 5 april! Vi fick Internet häromdagen. Jag kommer nu att uppdatera bloggen med allt spännande som hänt oss sedan vi lämnade Sverige tillsammans med våra 10 hästar, 3 katter, hund och två små barn.

Vi hade anlitat Marcel Jordan från Nederländerna som transportföretag. Chauffören Ronnie kom till oss redan på lördagen och första etappen av den 3 dagar långa resan ner till Malmö skulle påbörjas i gryningen Måndag morgon den 3 april.

Det var mycket att stå i sista dagarna och vi slet som galningar för att hinna med både kunder och det sista av packningen.

Gissa om hästarna blev förvånade när vi kl. 3.30 i gryningen så slutligen väcker dem och börjar lasta på dem en i taget. Det var väldig emotionellt och vi både grät och skrattade. När bussen med alla hästarna tillslut rullade iväg och ut på stora vägen så rann tårarna och vi insåg att nu lämnar vi Oak Wood Ranch Sverige som varit vårt hem i snart 8 år och vi lämnar allt det som vi arbetat så hårt för att bygga upp och driva. Nu lämnar vi allt detta och kastar oss in i ett helt nytt äventyr!

Vår nya hemsida www.oakwoodranch.it
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post73

Flyttlasset gick i fredags..

Drömmen om ItalienPosted by Helena Tue, March 21, 2017 09:03:36
I fredags den 17 mars var det så dags för upphämtning av vårt flyttlass. Bohaget dock ej hästarna eller oss! Vi åker senare.
Allt gick jättebra. Två trevliga killar som hjälpte till och packade in alla saker efter bästa förmåga.

Det var slitigt men när lastbilarna väl lämnade gården för att påbörja sin färd ner mot Italien så kändes det jättebra. Det var som att ett lugn i kroppen infann sig för första gången på flera veckor.

På kvällen sedan insåg vi både jag och Johan hur otroligt trötta och slutkörda vi är just nu. Det handlar bara om några dagar nu tills vi flyger ner till Italien så det gäller att samla ny energi och ladda om batterierna helt klart!

Hej då alla möbler och prylar! See ya in Italy!!


  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post72

Ridresa till Italien

Drömmen om ItalienPosted by Helena Wed, March 15, 2017 22:43:10
Oak Wood Ranch erbjuder ridresor till Italien!

Nu är vår flytt verkligen igång. Idag är det den 15 mars och vi har precis ägnat hela dagen åt ett större företagsevent som blev mycket lyckat. Glada, positiva, trevliga och entusiastiska människor som spenderade en hel dag på Oak Wood Ranch med att rida western, kasta lasso och äta grillade hamburgare!

Det handlar om att utforska sin inre Cowboy, kitta sig med boots, hatt, chaps och en indianhäst! Vem älskar inte Vilda Western och Cowboys?

Efter att det glada gänget lämnade ranchen nöjda och belåtna återstod för oss att fortsätta packa och förbereda vår flytt. Om 2 dgr kommer flyttfirman som vi anlitat och hämtar vårt flyttlass om 30 m2.

Är vi förberedda och klara?

Nej!!! vi har fortfarande 4 hektar med stolp och tråd att plocka ner och trava på pall, skruva ner alla saker i sadelkammaren, packa barnens leksaker och plasta in poolen i bubbelplast.

Men!!! vi har idag fått fina bilder på grävarbetet som ska resultera i vår nya ridbana.Och såhär fin är utsikten från ridbanan! Fotot är taget av Johan när vi var där i November 2016. Så grönt, kulligt, vackert och alldeles underbart!

  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post71

Oak Wood Ranch flyttar till Italien

Drömmen om ItalienPosted by Helena Mon, February 20, 2017 12:43:44

Kära läsare!

Det är nu 8 år sedan vi startade Oak Wood Ranch och började rida ut med kunder i Westernsadlar här i Vallentuna. Mycket har hänt på dessa år och vi har jobbat på otroligt hårt jag och Johan och hästarna. Ridskolan har växt till att ha ett 30 tal elever på veckobasis och varje vecka har vi även tagit emot ett 10-20 tal privatlektionselever!

Vi har alla dessa år haft ett tydligt mål och det är att tillsammans med hästarna och barnen flytta till Italien!

De senaste två åren har vi varit på många visningar där och letat efter vår gård. Sådana saker tar såklart tid och vi tittade först mycket i Umbrien och även i Toscana. Tillslut hittade vi dock en gård som vi föll för direkt och vi var vansinnigt överens om att "It´s now or never".

Vi har väntat på det här ögonblicket länge. Vi vill härmed offentliggöra att vi lägger ner vår fina verksamhet i Vallentuna i början på April 2017 och flyttar med våra hästar och familjen till Italien!

Gården ligger i regionen Emilia Romagna som gränsar till Toscana och som ligger i nordöstra Italien. Vår lilla by heter Toano och den ligger i utkanten av bergskedjan Appeninerna. Omgiven av ett grönt, bördigt och kulligt landskap fullt av vacker utsikt och ett mycket behagligt klimat.
Utsikten från trädgården.
Huset på ca. 310 kvm som är ett trevåningshus med restaurang.


Kända städer inom ca. 2 timmars avstånd är Milano, Venedig, Genova och Florens. Det känns som att vi har lyckats pricka mitt i Italiens hjärta.

Inom en timmes avstånd finns den kända staden Bologna som är känd för att ha världens äldsta universitet och Italiens bästa kök! På 30 min avstånd finns den charmiga staden Modena mycket känd för Ferrarimuseet!

Vi kommer att i första hand erbjuda ridresor. En semester där man erbjuds ett fint boende på en Italiensk lantgård, bra mat och vin och ridning på våra fina hästar. Med möjlighet såklart att ge sig ut på egen hand eller ihop med oss för att upptäcka vad regionen och omgivningarna har att erbjuda.

Vi hoppas även på att kunna fortsätta erbjuda bra lektionsridning i Western.

För alla våra bloggläsare vill vi nu erbjuda 20% rabatt på alla våra ridresor under 2017. Uppge rabattkod: OWRBLOGG2017.

Dela gärna detta inlägg med dina vänner, rabatten gäller såklart då även dem!


Här är länken till vår nya hemsida: www.oakwoodranch.itVi kör vidare som vanligt verksamheten i Vallentuna fram tills vi flyttar. Sista helgen man kan boka turridning och lektioner blir alltså den 1-2 april och det kommer garanterat att bli något lite extra speciellt då det är sista helgen för oss och hästarna i Sverige. Vi kommer bjuda på tårta, saft, fika och bubbel för de som vill ha och ha något av en glädjefull avskedsfest!

Missa inte detta!

Kram Helena & Johan med familj och hästar!  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post70

Georgia

Hästarna på RanchenPosted by Helena Sat, November 26, 2016 20:26:49
Här tänker jag nu presentera en av våra hästar. Vårt lilla fantastiska energiknippe GM Kings Georgia som är importerad från Tyskland med fin reiningstam.

Vi såg Georgia på annons första gången sommaren 2013. Hennes storlek tilltalade mig en maffig liten quarter som endast mäter 143 cm i mkh MEN vilken kropp!!! Som en liten bodybuildare! Ett litet fitnesspaket. Hon kostade dock 55000 kr och just då var det i princip köpstopp för Helena på ranchen OCH vi hade redan 10 fina hästar. Så jag dreglade lite över annonsen och sedan glömde jag av det hela.

I slutet av oktober såg jag henne igen i en ny annons för 26000 kr. Det var andra bilder och en annan beskrivning. Hon hade oturligt nog lyckats få en griffelbensfraktur sensommaren 2013 och vilat i 3 månader och var nu till salu som konvalescent/till avel eller som ett projekt att satsa på.

Denna fina lilla häst med sina muskler. Detta pigga, fräscha, vakna lilla ansikte. Jag kände en stark dragning till henne omedelbart och nu ännu mer, med vetskap om hennes situation.

Avel? Konvalescent? Nej!!!! Hon ska hem till oss till mig på Oak Wood Ranch och sakta men säkert byggas upp igen! Så jag påbörjade övertalningen och frågade Johan om vi skulle köpa detta lilla magiska sto. Denna lilla häst som varit skadad och som vi inte ens träffat men som jag var så säker på skulle vara den rätta!

Vi bestämde att jag skulle åka ner till Ronneby och titta på henne. Jag fick väldigt fin kontakt med säljaren över telefonen. Så en tisdagsmorgon i februari lämnade jag gården i Vallentuna i gryningen för att ta tåget till Ronneby. Blev stående vid Centralstationen i timmar då det visade sig att just denna morgon hade det kraschat ett tåg vid Södra Station. Jag hann dricka en drickyoghurt och en caffelatte innan jag insåg detta och tog min väska och åkte kommunalt hem igen till Oak Wood Ranch. Besviken....besviken... vad skulle detta nu innebära för mig och min längtan efter denna lilla fina häst.

Jag ringde hennes ägare och förklarade vad som hade hänt. Det var ju över nyheterna i hela landet så jag visste att hon förstod och inte trodde att jag hade hittat på. Vi pratade vidare och jag fick så himla fin kontakt med henne så efter en stund frågade jag med en klump i halsen. Skulle jag kunna få köpa henne osedd? Skulle du på något sätt kunna tänka dig att vi får köpa henne utan att ha träffats? Jag skämdes över frågan men den var ärlig från min sida och inte på något sätt oseriös. Jag hade ju bestämt mig redan i somras, jag ville ju ha den här lilla hästen och jag var helt säker på min sak och på att det skulle gå bra.

Min största rädsla var inte att köpa en dålig häst, min största rädsla var att säljaren inte skulle tro på mig, inte skulle acceptera och vilja sälja till oss. Som i ett underbart mirakel gick hon med på det och Georgia skickades ngn vecka senare med transportör upp till oss i Vallentuna. När hon kom fram så hade Steve (transortören) henne i ett vanligt släp bakom sin stora lastbil. Han berättade att hon haft sällskap av en schettis som hade åkt av i Bro och att hon hade skött sig exemplariskt hela resan. Jag minns så väl att Steve sade att "Du har köpt en jättefin häst! Det här är en riktigt bra häst!" Ha ha ha jag menar inte ridmässigt. Men som transportör av hästar självklart skapar de sig en egen norm när de bedömer hästar.

Steve hade rätt och jag hade rätt och hennes ägare hade rätt. En av våra fina familjemedlemmar är lilla Georgia nu sedan 3 år och hon har varit frisk och fullt igång, tävlat varenda säsong. Vår lilla pärla som vi rider själva och har som turledarhäst på alla våra uteritter. Hon har några få elever som rider henne i ridskolan men hon är mest min egna lilla ponny.

Hennes ägare som jag vet älskade henne lika mycket som jag gör nu kom och hälsade på redan efter en månad. DET bevisade för mig att hela min ansträngning att få köpa den här fina lilla hästen var rätt.
TACK J för att jag fick köpa den här underbara hästen osedd, för att du litade på mig och kände förtroende för mig trots att vi aldrig träffats! TACK TACK TACK

Självklart tycker min tränare Moréno Söderlund att Georgia är hans absoluta favorit!!! Vilken lyckosaga från början till slut!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post69

Elena

Drömmen om ItalienPosted by Helena Thu, December 10, 2015 11:56:11

Nu har vår nya au pair Elena varit hos oss i över en månad. Allt fungerar suveränt och vi trivs så bra med henne och hon med oss verkar det som!

Barnen har lite nya förbättrade rutiner och vi hinner med saker som städning och tvätt. Vi äter också lagad mat varje dag!!!

Elena pratar italienska med mig och barnen vilket såklart förbereder dem för den dagen vi når vårt mål dvs. att flytta till Italien.

Elena är 19 år och kommer från Florens. Hon har en egen häst hemma och hennes morfar arbetar som chef och ridlärare i ett dressyrstall. Alla frågor jag kan tänkas ha om hästhållning i Italien kan jag nu alltså få svar på.

Suveränt!

Elena tar sig en och annan ridtur ibland också och då allra helst på favoriten Kingstone!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post68

Quarterhästen

WesternridningPosted by Helena Thu, November 19, 2015 12:32:00

För den som vill läsa och lära mer om Quarterhästen och dess ursprung, användningsområde och egenskaper.

http://www.ridguiden.se/hastfakta/quarterhast
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post67

Bilder Clinics

ClinicsPosted by Helena Thu, November 19, 2015 12:28:31

Här delar jag med mig av några bilder från höstens clinics för Moréno Söderlund!
  • Comments(0)//lifeontheranch.oakwoodranch.se/#post66
Next »