Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

GM Kings Georgia

Hästarna på RanchenPosted by Helena Fri, April 18, 2014 22:22:31

Nu ska jag i tur och ordning presentera hästarna på Oak Wood Ranch.

Först ut är min lilla pärla Georgia. Jag köpte henne i slutet av november förra året och jag köpte henne osedd! Jag har alltid varit ganska djärv och risktagande och jag fick så bra kontakt över telefonen med säljaren Jessica Sjöholm att jag bestämde mig för att våga.

Det kommer jag aldrig att ångra. Georgia kom till oss från Ronneby och hon hade då under hösten stått pga. en griffelbensfraktur. Hon hade fått grönt ljus för igångsättning så i tre månader skrittade jag mest rakt fram i skogen. I februari började vi rida lite på banan och vi red vår första lektion för Anki och sedan dess har det rullat på ganska snabbt och väldigt bra.

I skogen har hon varit ganska pigg och otålig så jag har inte kunnat rida henne så mycket som turledarhäst tidigare men det är nu som bortblåst och hon går superbra först i ledet i alla gångarter och kan även stå stilla och vänta en stund om något inträffar. Tidigare blev hon som en studsboll i samband med väntan och hela den lilla hästen var full av iver och yster.

Hon är en framåt och mycket trevlig häst. Importerad från Tyskland. Född 2005 e. Kings Topaz Wolf och u. Aces Rosey Imprint. Hon är quarter och ca: 143 cm i mkh.

Anki är mycket förtjust i henne och hjälper mig med hennes träning just nu. Hon gör fina framsteg hela tiden och vill verkligen göra rätt. Om en vecka drygt ska vi ut på vår första mindre tävling i Trail och Western Horsemanship.

Jag har inga förväntningar alls utan tycker bara det ska bli roligt att komma igång med den här otroligt fina hästen som jag hoppas kommer fortsätta vara min tränings och tävlingskompis i många år framöver!

Bilderna är såklart tagna av Mira Nyberg!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.