Life On The Ranch

Life On The Ranch

Life On The Ranch

Den här bloggen ersätter min tidigare blogg "Från Stureplan till Höskullen" som jag skrivit på Hästliv.nu i tre års tid.

Jag kände helt enkelt att det var dags för något nytt. Det är fortfarande min önskan att kunna dela med mig av mitt fantastiskt spännande liv som jag lever här ute på Oak Wood Ranch i Vallentuna tillsammans med mina 12 hästar! Varje dag är unik och ingenting går i mönster. Hästarna är mina bästa vänner och att få dela varje dag ihop med dem från tidig morgon till sen kväll är ett privilegium i sig. Sedan att få bo såhär på landet och vara sin egen och känna all den här friheten är också en underbar känsla.
Det är i år femårsjubileum för oss här ute på ranchen och bloggen är även tänkt som en hyllning till detta eller som ett enda långt härligt firande! Jag vill inspirera andra till att våga leva ut sin dröm och till att inte vara så rädda för att satsa på hästar och ridning. Livet är kort och kan man jobba där man har sin passion så tror jag att det banar väg för stor lycka och möjlig framgång. Jag har fortfarande mål och drömmar för den här verksamheten och det kommer jag också dela med mig av i bloggen. Jag är westernryttare och här på ranchen ägnar vi oss åt westernridning och westernhästar (quarters). Jag kommer att skriva mycket om träning och aktiviteter vi har här och om våra turridningar, läger och kurser. Jag kommer berätta om hur livet med hästar från morgon till kväll är och om hur man även hinner med två små barn i den karusellen!
Jag hoppas på lite bra gästanvändare också och såklart en massa kommentarer och åsikter från er läsare!

Georgia

Hästarna på RanchenPosted by Helena Sat, November 26, 2016 20:26:49
Här tänker jag nu presentera en av våra hästar. Vårt lilla fantastiska energiknippe GM Kings Georgia som är importerad från Tyskland med fin reiningstam.

Vi såg Georgia på annons första gången sommaren 2013. Hennes storlek tilltalade mig en maffig liten quarter som endast mäter 143 cm i mkh MEN vilken kropp!!! Som en liten bodybuildare! Ett litet fitnesspaket. Hon kostade dock 55000 kr och just då var det i princip köpstopp för Helena på ranchen OCH vi hade redan 10 fina hästar. Så jag dreglade lite över annonsen och sedan glömde jag av det hela.

I slutet av oktober såg jag henne igen i en ny annons för 26000 kr. Det var andra bilder och en annan beskrivning. Hon hade oturligt nog lyckats få en griffelbensfraktur sensommaren 2013 och vilat i 3 månader och var nu till salu som konvalescent/till avel eller som ett projekt att satsa på.

Denna fina lilla häst med sina muskler. Detta pigga, fräscha, vakna lilla ansikte. Jag kände en stark dragning till henne omedelbart och nu ännu mer, med vetskap om hennes situation.

Avel? Konvalescent? Nej!!!! Hon ska hem till oss till mig på Oak Wood Ranch och sakta men säkert byggas upp igen! Så jag påbörjade övertalningen och frågade Johan om vi skulle köpa detta lilla magiska sto. Denna lilla häst som varit skadad och som vi inte ens träffat men som jag var så säker på skulle vara den rätta!

Vi bestämde att jag skulle åka ner till Ronneby och titta på henne. Jag fick väldigt fin kontakt med säljaren över telefonen. Så en tisdagsmorgon i februari lämnade jag gården i Vallentuna i gryningen för att ta tåget till Ronneby. Blev stående vid Centralstationen i timmar då det visade sig att just denna morgon hade det kraschat ett tåg vid Södra Station. Jag hann dricka en drickyoghurt och en caffelatte innan jag insåg detta och tog min väska och åkte kommunalt hem igen till Oak Wood Ranch. Besviken....besviken... vad skulle detta nu innebära för mig och min längtan efter denna lilla fina häst.

Jag ringde hennes ägare och förklarade vad som hade hänt. Det var ju över nyheterna i hela landet så jag visste att hon förstod och inte trodde att jag hade hittat på. Vi pratade vidare och jag fick så himla fin kontakt med henne så efter en stund frågade jag med en klump i halsen. Skulle jag kunna få köpa henne osedd? Skulle du på något sätt kunna tänka dig att vi får köpa henne utan att ha träffats? Jag skämdes över frågan men den var ärlig från min sida och inte på något sätt oseriös. Jag hade ju bestämt mig redan i somras, jag ville ju ha den här lilla hästen och jag var helt säker på min sak och på att det skulle gå bra.

Min största rädsla var inte att köpa en dålig häst, min största rädsla var att säljaren inte skulle tro på mig, inte skulle acceptera och vilja sälja till oss. Som i ett underbart mirakel gick hon med på det och Georgia skickades ngn vecka senare med transportör upp till oss i Vallentuna. När hon kom fram så hade Steve (transortören) henne i ett vanligt släp bakom sin stora lastbil. Han berättade att hon haft sällskap av en schettis som hade åkt av i Bro och att hon hade skött sig exemplariskt hela resan. Jag minns så väl att Steve sade att "Du har köpt en jättefin häst! Det här är en riktigt bra häst!" Ha ha ha jag menar inte ridmässigt. Men som transportör av hästar självklart skapar de sig en egen norm när de bedömer hästar.

Steve hade rätt och jag hade rätt och hennes ägare hade rätt. En av våra fina familjemedlemmar är lilla Georgia nu sedan 3 år och hon har varit frisk och fullt igång, tävlat varenda säsong. Vår lilla pärla som vi rider själva och har som turledarhäst på alla våra uteritter. Hon har några få elever som rider henne i ridskolan men hon är mest min egna lilla ponny.

Hennes ägare som jag vet älskade henne lika mycket som jag gör nu kom och hälsade på redan efter en månad. DET bevisade för mig att hela min ansträngning att få köpa den här fina lilla hästen var rätt.
TACK J för att jag fick köpa den här underbara hästen osedd, för att du litade på mig och kände förtroende för mig trots att vi aldrig träffats! TACK TACK TACK

Självklart tycker min tränare Moréno Söderlund att Georgia är hans absoluta favorit!!! Vilken lyckosaga från början till slut!
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.